Masz pytania? Zadzwoń
tel big+48 533 888 008

Szanowni Państwo,

Z dniem 25 maja 2018 r. zacznie obowiązywać unijne rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”).
W związku z tym przedstawiamy Państwu Politykę Prywatności która będzie stanowiła informacje o celu i zasadach przetwarzania przez Firmę Unikat Dystrybucja III Maciej Kamiński danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach związanych z przetwarzaniem danych zgodnie z postanowieniami RODO.

1. JAKIE PAŃSTWA DANE PRZETWARZAMY

Przetwarzamy tylko te Państwa dane które zostawiacie nam poprzez formularz kontaktowy : dane identyfikacyjne imię i nazwisko oraz dane kontaktowe (numer telefonu, adres poczty elektronicznej. W trakcie zawarcia umowy wymagane jest podanie : pełniej nazwy firmy (zgodnie z wpisem do CEIDG , numeru NIP i REGON, adres dostawy, numer telefonu oraz ewentualnie imię i nazwisko oraz numery kontaktowe osób upoważnionych do kontaktu z nami.

2. KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH .

Administrator: Administratorem Państwa danych osobowych jest:
Unikat Dystrybucja III Maciej Kamiński z siedzibą w Nurze przy ulicy Drohiczyńskiej 64 07-322 Nur posiadający numer NIP 759-153-90-29.
Unikat Dystrybucja III ul. Drohiczyńska 64 07-322 Nur NIP 759-153-90-29 E-MAIL: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Tel: 533888008

Decydujemy o sposobie i celu przetwarzania danych przekazanych przez Państwo. Zapewniamy że dokładamy wszelkich starań by zapewnić maksymalne bezpieczeństwo Państwa danych oraz zapewniamy iż dane nie są udostępniane innym podmiotom.

Zawsze mogą Państwo zwrócić się do nas w celu uzyskania informacji jakie dane przechowujemy zwracając się pod adres Unikat Dystrybucja III Maciej Kamiński ul. Drohiczyńska 64 07-322 Nur i pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. telefon: 533888008.

3. DLACZEGO PRZETWARZAMY I SKĄD MAMY DANE OSOBOWE

Państwa dane osobowe przetwarzamy w celu obsługi złożonego zapytania poprzez formularz kontaktowy umieszczany na naszej stronie www.blizejzrodla.pl oraz udzielenie na nie odpowiedzi. Dane osobowe otrzymaliśmy od Państwa także w trakcie zawierania umów , składania zamówień i rozliczenia transakcji pomiędzy naszymi firmami. Dane osobowe nie wychodzą poza zakres który sami udostępniacie na stronie internetowej lub w rejestrach publicznych takich jak : CEIDG, KRS i REGON.

Dane osobowe przetwarzamy w celu:

  • realizacji zawartych umów pomiędzy naszymi firmami
  • udokumentowania zawartej umowy i jej rozliczenia, na podstawie przepisów prawa podatkowego, rachunkowego
  • przechowywanie danych w celu spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa.
  • realizacji złożonych zamówień
  • obsługi złożonych zapytań i reklamacji
  • zapewnienia prawidłowej obsługi płatności
  • prowadzenia działań marketingowych wobec Państwa poprzez kanały informacyjne za zgodą takie jak; e-mail oraz telefon

4. JAK DŁUGO PRZETWARZAMY DANE OSOBOWE

Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez cały okres trwania wiążącej nas umowy a także po tej zakończeniu w celu:

  • wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w szczególności podatkowych i rachunkowych
  • w celu dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy
  • w celach archiwizacyjnych czyli spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa (rozliczalność)
  • maksymalnie przez okres 10 lat od zakończenia wiążącej nas umowy

5. KOMU UDOSTEONIAMY PAŃSTWA DANE OSOBOWE

Państwa dane osobowe służą nam do prawidłowej realizacji umów i transakcji pomiędzy naszymi firmami. Korzystamy z usług podmiotów zapewniających profesjonalną obsługę rachunkową i rozliczeniową i wyłącznie w celach rozrachunkowych udostępniamy dane tym podmiotom oraz firmom świadczącym na naszą rzecz usługi wspomagające dotyczące realizacji umów . Nie udostępniamy i nie sprzedajemy Państwa danych innym podmiotom.

Państwa dane nie są przekazywane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego

6. JAKIE SĄ PAŃSTWA PRAWA Z ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH?

Pouczenie o prawach:

przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez podania przyczyny, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

Prawo do skargi:

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy RODO;

Prawo do sprzeciwu

W każdym momencie przysługuje Państwu prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, opisanego powyżej. Przestaniemy przetwarzać Państwa dane w tych celach, chyba że będziemy w stanie wykazać, że w stosunku do tych danych istnieją dla nas ważne prawnie uzasadnione podstawy, które są nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności, lub dane będą nam niezbędne do ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń. Państwa dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu związanym z automatycznym podejmowaniem decyzji;

Cofnięcie zgody
W każdej chwili przysługuje Państwu prawo do wycofania swojej zgody poprzez bezpośredni kontakt z Unikat Dystrybucja III Maciej Kamiński w formie pisemnej na adres siedziby Unikat Dystrybucja III Maciej Kamiński ul. Drohiczyńska 64 07-322 Nur, bez podania przyczyny, a także bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W przypadku skorzystania z tego prawa zaprzestaniemy przetwarzania danych w celu objętym uprzednio wyrażoną zgodą.

7. CZY PODANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH JEST OBOWIĄZKOWE?

Podanie przez Ciebie Twoich danych osobowych nie jest obowiązkowe. Jest jednak konieczne celem realizacji łączącego nas stosunku prawnego lub udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytania lub inne podniesione przez Ciebie kwestie. Bez ich podania nie będziemy mogli realizować z Tobą jakiejkolwiek współpracy lub udzielić Ci jakichkolwiek wnioskowanych przez Ciebie informacji.

Ta strona używa plików cookies w celu poprawnego działania. Jeśli nie wyrażasz zgody na ich używanie, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.